All for Joomla All for Webmasters

Beszámoló a 2017. augusztus 18- 19- 20-án rendezett Sajó vizitúráról Sajópüspöki – Sajókaza.

  • Kategória: Hírek
  • Találatok: 169

Beszámoló a 2017. augusztus 18- 19- 20-án rendezett Sajó vizitúráról Sajópüspöki – Sajókaza.

 

            Az előkészületek során a vízállást pontosítottuk, idén nagyon kicsi a vízállás Sajópüspökinél 21 cm, a folyó 22 °C induláskor du-ra 24-re °C melegedett volt.
Az időjárás-jelentés hidegfrontot jósolt a hétvégére, kiadós esőt ígért. Csupán a pontos érkezése volt kérdéses?

            Pénteken du. rendkívül melegben, néhányan este többen érkeztek, Nagykátáról, Jászberényből, Miskolcról, Szentlőrinckátáról és természetesen a zöm nyíregyházi volt, összesen: 30-an eveztünk. A túra legfiatalabb résztvevője a 11 éves Smidth Szofi volt.

Az este kellemes, szúnyog nem volt a kis szél miatt, éjjel öltözni kellett.

            Néhányan reggel érkeztek. A 14 gépkocsivezető és Kovács János kisbuszával 7;30 -kor elindult Sajókazára, 1 óra alatt visszaérkeztek 2 gk-val. Rövid tájékoztató után 8;30 óra körül el is indultunk, kellemes napsütéses időben. A tiszta folyón jól haladtunk, zátony, komoly akadály nem volt. Hamar, 11 órára érkeztünk a tiszta, rendezett partú Sajóvelezdre. Ebéd után volt néhány „érdekes hely”. Sajókazára 16;00 és 17;30 között érkeztünk meg. Azért a sima vízen is volt 2 borulás.

Sajnos Sajókaza előtt cigánygyerekek egy kb 17 éves vezetésével kő és fadarabokkal megdobáltak bennünket 15;45 – 17 óra között. Kovácsék egyszerre, nagy csoportban jöttek, ezét megúszták a dobálást! A rendőrséget értesítettük, ki is jöttek, jegyzőkönyvezték a történteket. Rendkívül szomorú, szégyenletes eseménynek tartom Magyarország nagy nemzeti ünnepére rendezet túránk megzavarását. Sajnos nem ez az első eset!
            Este Ancsákék kitűnő lecsót főztek.

            Az éjjel melegebb volt. Felhős időben időre ébredtünk. A rádió Dunától Keletre az esőt délutánra ígérte, sajnos 6 óra után csöpögött, majd esett.

Reggel 8 órára mindenki elhagyta a tábort, hazautazott.

            Az esti eligazításon kitűnő hangulatban elbúcsúztunk a résztvevőktől, meghívtuk őket az őszi Hernád túránkra és a jövő évi L. Nemzetközi Tisza túránkra.

Összességében 30-an élveztük a Sajó szépségét és érdekességét, és a kellemes társaságot.

Nyíregyháza, 2017. augusztus 20.-án

 

                        Harszti Béla szervező                         Dr Egri Kiss Tibor túravezező.r

You have no rights to post comments