All for Joomla All for Webmasters

Bodrog vízitúra kiírása 2017

BODROG VíZITÚRA  ZWA.

2017. április 28. – május 1.

 

A túra célja: az egész Bodrog végigjárása, érdekes vízvilágának megismerése. A Bodrog lassú, sáros partú, igen szép, mély folyó, minimális hajó és motorcsónak forgalommal. II. Rákóczi Ferenc szülőházának és a Zempléni megyeháza, valamint a földvár megtekintése. Ezen a szakaszon csak EU. állampolgárok evezhetnek velünk. A túra szlovákiai szakaszára személyigazolvány, vagy kisgyerekeknek útlevél kell! A túrán bárki részt vehet, kezdők is jöhetnek, akik április 15.-ig beküldik nevezésüket. A 18 év alattiak önállóan csak szülő írásos nyilatkozatával csatlakozhatnak hozzánk Levélben, személyesen, vagy e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Felszerelésről és ellátásáról mindenki maga gondoskodik. Az ártéri csatornákban az átemelések miatt a könnyű hajó az előnyösebb. A túrára célszerű hozni: Bodrog vagy Zempléni-hegység Nyírkarta térképet, Tisza víztúra- kalauzt. Mocsári és vízinövények, valamint Európa madarai könyveket, iránytűt, távcsövet, napolajat, szúnyogriasztót, kötszert. Nagy víz és szél esetén a hullámkötény igen hasznos. Az úszni nem tudóknak és a 16 évnél fiatalabbaknak mentőmellény viselése kötelező!, A kenukban, kajakban beülőhelynek megfelelő számú mentőmellénynek lenni kell akkor is, ha nem viseli senki! Kikötő kötél 5 m, zseblámpa + tartalék elem és izzó, beépített légzsák. A hajókon név és nemzeti zászló, vagy HU felírat, vízmerő vagy 1 literes szivacs kell! A gépkocsival érkezők részére a kocsifordulót, és csomagszállítást külön térítésért megszervezzük.

Nevezési díj: 3500 -Ft, MTSZ tagoknak 2500- Ft.

A TÚRA IDŐBEOSZTÁSA:

IV.28.-án Gyülekezés, tábornyitás, ZEMPLÉN (Szlovákiában) a Bodrogparton. 63 fkm.

IV.29.-én ZEMPLÉN (ZEMPLIN) – BORSI 52- SÁROSPATAK 37. „ A túra ezen szakaszán csak uniós állampolgárok evezhetnek, személyiokmány kell!

IV.30.-án SÁROSPATAK – Vencsellői-holtágon 24. fkm- VISSi zsilip 17 km„

V. 1.-én VISS - ZALKOD – ZSARÓ-ér 16- – TOKAJ 19 km. A Tájvédelmi Körzetben csak engedéllyel rendelkezők evezhetnek, akik időben neveztek Mások a VISSi zsilip Bodrogon át OLASZLISZKA – TOKAJ 26 km.

 

Haraszti Béla elnök túraszervező tel: 20 4478707 este 42 443274

Dr Egri Kiss Tibor túravezető tel: 46 339709

 

Hajó kölcsönzés és szállítás. E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  

 

Szabolcs-Szatmár- Bereg Megyei és Nyíregyháza városi TERMÉSZETBARÁT SZÖVETSÉG Honlap:www.tirpakturista.hu e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.   4400 NYÍREGYHÁZA Mártírok tér 9. tel: 20 4478707

You have no rights to post comments